torstai 12. joulukuuta 2013

Neuvolassa

Tänään napsahti pikku-ukoille 5 kk mittariin, ja sopivasti osui neuvolakäynti samalle päivälle.
Lahjakkaasti nukuttiin pommiinkin, olin unohtanut laittaa kännykkään herätyksen. Yleensä meillä kyllä tuo Eemeli-merkkinen herätyskello aloittaa jokeltelun tarkasti klo 7.15, mutta tänä aamuna sekin oli epäkunnossa... Herättiin siis vasta kasilta ja aika rivakkaan tahtiin piti aamuhommat hoidella. Vaipanvaihto, päivävaatteet koko porukalle, pojille pullolliset maitoa, ulkovaatteet päälle, ukot vaunuihin ja menoksi.
Loppujen lopuksi oltiin sit kuitenkin ihan hyvissä ajoin liikkeellä ja kerittiin pyörähtää S-marketissa ostamassa suklaarasia meidän ihanalle neuvolatätille.
Neuvolassa Emppu pääsi ekana tutkailtavaksi, Leksan laitoin sitteriin odottamaan vuoroaan. Mittailtiin, punnittiin ja katottiin vähän miten mahallaan olo, päänkannattelu yms sujuu. Emppu sai tehosteet pneumokokki- ja viitosrokotteista ja itki pikkuisen. Aika nopsaan kuitenkin rauhoittui, kun otin kainaloiden alta kiinni ja hyppyytin ja jutustelin.
Leksalle samat tutkimukset ja rokotukset reisiin. Leksaa itketti vähän enemmän, tosin alkoi olla jo nälkää ja väsymystäkin ilmassa. Ei onneksi kuitenkaan samanlaista huutoraivaria saanut kuin 3 kk neuvolassa, se kuului varmaan kilometrien päähän...
Juteltiin vielä hetki poikien kehityksestä, syömisistä ja nukkumisista ja vähän minunkin jaksamisesta. Sit vaan pojille haalarit päälle ja vaunuihin rauhoittumaan.
Pojat ottikin pienet nokoset ulkona ennen kuin heräsivät syömään. Sosetta upposi taas purkillinen kahteen pekkaan ja lisäksi 120 ml maitoa päälle kummallekin. Nyt ne nukkuu päikkäreitä pihalla, saa nähdä nostaako rokotteet kuumetta illalla. Laitoin kyllä jo supot molemmille, viimeksi rokotusten jälkeen kipeytyivät ne pistokohdat aika nopeasti.
Tässä vielä mitat ja neuvolatätin kommentit pojista (suluissa 4 kk mitat):

EEMELI
Paino: 7165 g (6820 g)
Pituus: 64,1 cm (61 cm)
Päänympärys: 43 cm (42,5 cm)
"Puhelias hymypoika. Ääniä kokeilet ja veljen kanssa vuorovaikutusjutut kehittymässä. Siisti iho. Kasvu ja kehitys ikätasoista. Käännyt molempiin suuntiin. Öisin nukut hyvin, syöt kerran."

LEO
Paino: 6840 g (6470 g)
Pituus: 64,5 cm (61,6 cm)
Päänympärys: 43 cm (42 cm)
"Seurallinen hymypoika. Kasvu ja kehitys ikätasoista. Puhelias ja vuorovaikutusta paljon. Käännyt molempiin suuntiin, jäntevä poika. Öisin syöt kerran, päivällä yhdet pitkät päiväunet."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti