maanantai 16. joulukuuta 2013

Meidän päivä

Kotiuduttiin poikien kanssa eilen mummolasta (mun vanhempien luota), ja nyt sain viimein siirrettyä kamerasta koneelle kuvat meidän perjantain puuhasteluista. Seuraa siis postaus meidän tavallisesta arkipäivästä.

Klo 3.45 Emppu alkaa kitistä nälkäänsä. Käyn yläkerrassa lämmittämässä maitopullot ja tulen takaisin makuuhuoneeseen ruokkimaan pienen kitisijän. Syönnin jälkeen röyhtäytys ja palautus pinnasänkyyn, poju nukahtaa saman tien.
Herättelen Leksankin syömään, ukkeli tyhjentää maitopullon silmät ummessa, röyhtäisee ja pääsee jatkamaan uniaan pinniksessä. En jaksa lähteä viemään tuttipulloja yläkertaan vaan kiskon peiton korville ja toivon ettei ennen aamua ole kovin montaa herätystä.

Klo 6.10 Emppu kitisee taas. Nostan pudonneen tutin takaisin pikkumiehen suuhun ja annan unirätin käteen. Tämän enempää hyssyttelyä ei onneksi vaadita, Emppu pistää silmät kiinni ja nukahtaa.

Klo 7.15 Empun pinnasängystä alkaa kuulua pirteää jokeltelua.

Huomenta maailma, täältä tulee Eemeli!

Toivotan hyvät huomenet hyväntuuliselle pojalle ja menen käymään vessassa. Napsautan samalla illalla täyttämäni pyykkikoneen päälle. Päästän koiran takapihalle aamupissalle ja otan poikien vaatteet ja vaipat valmiiksi esille. Leksa nukkuu edelleen, joten nostan vain Empun meidän sängylle vaipan ja vaatteiden vaihtoon.

Unikeko ♥
 
Leksa heräilee, kun olen saanut Empun puettua ja pääsee vuorostaan vaipan- ja vaatteidenvaihtoon. Pojat saavat höpötellä keskenään sängyllä sen aikaa, että äiskäkin kaivelee kaapista vaatteet päällensä. Otan vauvan kumpaankin kainaloon ja kiivetään yläkertaan. Pojat hetkeksi lattialle, koiralle ruokaa ja yölliset maitopullot tiskikoneeseen.
 
Klo 8.00 Laitan Empun sitteriin katsomaan kakkosen lastenohjelmia. Leksalle lämmitän maitopullon ja istun sohvalle syöttämään pikkumiestä. Leksa syö taas reippaasti koko pullollisen, ja Emppu pääsee vuorostaan aamumaidolle. Syönnin jälkeen nostan pojat lattialle peittojen päälle ja syön itse kupillisen mysliä + jogurttia samalla kun leikitän poikia.
 
 


Klo 9.15 Poikien jokeltelu muuttuu väsyneeksi kitinäksi. Hajusta päätellen molemmilla on vaipassa muutakin kuin pissaa, joten ennen aamutorkkuja on vuorossa pesut ja vaipanvaihdot.
Nostan väsyneet leikkijät sittereihin, sammuttelen hieman valoja ja laitan torkkupeitot poikasten päälle. Kauaa ei ukkoja tarvitse sittereissä keinutella ennen kuin uni voittaa.
 
 
Klo 10.30 Pojat heräävät aamutorkuilta ja ilmoittavat olevansa nälkäisiä. Lounaaksi on kasvissosetta ja maitoa. Lämmitän soseen mikrossa ja täytän maitopullot valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
 

Syötän pojat sittereihin, kipollinen sosetta hujahtaa pieniin massuihin alta aikayksikön. Sen jälkeen lämmitän maitopullot ja syötän ensin Empun ja sitten Leksan. Empun massuun ei paljon maitoa enää mahdukaan, Leksa sen sijaan kiskoo napaansa koko 120 ml:n annoksen.
Syönnin jälkeen vaihdan vaipat molemmille. Pojat saavat taas viihtyä keskenään lattialla hetken, puen itselleni ulkovaatteet päälle ja tulen sitten pukemaan pojat. Mummon neulomat villapuvut alle ja fleecehaalarit päälle, lisäksi kypärämyssyt, villasukat ja lapaset.


12.00 Koko konkkaronkka on lähtövalmiina, pojat vaunuihin, koira hihnaan ja ulos.


Tehdään suht pitkä lenkki, tulomatkalla poiketaan kaupassa hakemassa mehua äiskälle ja soseita pojille. Muistetaan myös tipauttaa joulukortit postilaatikkoon, useampana päivänä ovat unohtuneet vaunujen tavarakoriin...

13.00 Tullaan takaisin kotiin, laitan itkuhälyttimen toiseen vaunukoppaan ja jätän pojat ulkokuistille jatkamaan päiväuniaan. Käyn kylppärissä ripustamassa pyykit kuivumaan ja kellahdan sitten yläkerran makkarin vuodesohvalle torkkumaan.

15.30 Itkuhälytin kertoo, että vaunuissa ollaan hereillä. Kiskon vaunut eteiseen ja pojat hiljenevät. Ilmeisesti naapuritalon leikkipaikalta kuulunut meteli sai heräämään, nyt molemmista vaunukopista kuuluu vain tasainen tuhina.
Annan tuhisijoiden jatkaa vielä uniaan, tyhjennän tiskikoneen ja laitan maitopullot valmiiksi odottamaan poikien heräämistä.

16.00 Leksa herää. Riisun ulkovaatteet pois, lämmitän maidon ja otan pienen miehen sohvalle syliin syömään. Syönnin jälkeen höpötellään hetki sohvalla ihan kahdestaan, Leksalla riittää juttua.
Eemelin kopasta alkaa kuulua ähinää, joten laitan Leksan sitteriin ja haen Empun vuorostaan ruokailemaan. Kun molemmat pojat on ruokittu vaihdan vaipat ja asetutaan taas lattialle peittojen päälle leikkimään ja seurustelemaan. Sivusilmällä katson telkkarista Sydämen asialla ja Emmerdalea.

18.30 Pojat alkavat taas olla hieman väsyneen oloisia. Leksa nukahtaakin melkein heti sitteriinsä, Emppu kiukuttelee hetken, mutta nukahtaa kun saa torkkupeiton ja unirätin.
Poikien nukkuessa laittelen valmiiksi iltavellipullot ja maitopullot yösyötölle ja seuraavalle aamulle.

19.15 Äitiii! Nälkäää!!! Lämmitän mikrossa 1,5 desiä maitoa ja sotken sen Muksun kaurapuurojauheeseen. Sekaan puoli purkillista vadelma-ruusunmarjasosetta.
Poikien mielestä ihan superhyvää, olo on kuin lintuemolla kun kaksi nälkäistä poikasta odottaa suu ammollaan puurolusikkaa. Puurokuppi tyhjenee ja siirrän pojat sittereistä lattialle. Jutellaan ja leikitään, pojat nauraa räkättävät kun äiti päristelee ja kutittaa kyljistä.

21.00 Vien pojat ja lämmitetyt vellipullot alakertaan. Koira pääsee takapihalle iltapissille. Käytän poitsut kylppärissä käsien ja naaman pesulla. Vaihdetaan vaipat ja puetaan yöpuvut päälle. Otan molemmat pojat syliini imetystyynyn päälle syömään iltavellin.


21.30 Vellit on syöty, röyhtäytän pojat ja nostan omiin sänkyihinsä. Istun itse meidän sängyn reunalla, selailen kännykällä facebookia ja luen blogeja. Välillä laitan pojille tutteja takaisin suuhun, tarvittaessa silittelen ja rauhoittelen.

22.00 Ukkelit unten mailla. Molemmista sängyistä kuuluu rauhallinen tuhina, joten lähden yläkertaan iltapalalle. Koiran kanssa katsotaan vielä hetki telkkaria ennen kuin ruvetaan itsekin nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania pieniä siellä ja vielä kaksin kappalein <3

    Löysin tänne toisen blogin kautta ja jäädään ehdottomasti seuraamaan :)

    VastaaPoista
  2. esittelin sun blogin. :) raskauteni.blogspot.fi

    VastaaPoista